21 Ocak 2014

Mısırlı Dereotlu Pilav

Et yemeğinizin yanına yapacağınız pirinç pilavını bir de bu şekilde denemenizi tavsiye ederim. Yaparken tadı nasıl olabilir ki diye düşündüren, tadına baktıktan sonra ise yalnızca dereotu ve mısırın nasıl bu kadar lezzet kattığını anlayamadığım bu pilav tarifi, favori tariflerimde ilk sıralarda yerini aldı :)


     Malzemeler; 
  • 4-5 çay bardağı pirinç (kişi başı 1 çay bardağı)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Dereotu
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • Tuz
     Hazırlanışı;
  • Pirinci yıkayıp tuzlu ılık suda bir süre bekletiyoruz. Bir kaç kere yıkayıp süzüyoruz. Tereyağını tavaya alıp eritiyoruz, pirinci ekleyip tane tane olana kadar kavuruyoruz. 
  • Üzerine çıkacak kadar su ekliyoruz. Ölçülü yapacaksanız pirinç miktarının 1,5 katı su ekleyebilirsiniz. 
  • İnce kıyılmış dereotunu, mısırı ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Kapağını kapatıp kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz ve pirinçler yumuşayana kadar bu şekilde pişiriyoruz. 
  • Daha sonra altını kapatıyoruz ve kağıt havluyla kapağını kapatıp demlendiriyoruz. Servisten önce biraz karıştırıyoruz ve dilediğimiz şekilde servis ediyoruz. 
  • Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder