6 Ocak 2014

Kıymalı Ispanak Yemeği

Ispanakları yıkaması biraz zahmetli olsa da, çok kısa sürede pişiyor ve çok lezzetli bir yemek oluyor :)


     Malzemeler; 
  • 1 kg ıspanak
  • 300-350 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Tuz
  • Sıvıyağ
     Hazırlanışı;
  • Öncelikle ıspanakları kök şeklinde geniş bir kaba alıp bir kaç kere yıkıyoruz. Daha sonra aynı kapta üzerine bir kaç damla sirke damlattığımız suda bekletiyoruz. 
  • Daha sonra köklerini ayırıp yapraklarını iyice yıkıyoruz. Yıkadığımız su berrak olana kadar bu işleme devam ediyoruz. Böylece ıspanak üzerindeki toprak, kum, çamur gibi maddeleri arındırmış oluyoruz.. Roka, tere gibi yeşil sebzeleri de bu şekilde sirkeli suda bekleterek yıkayabilirsiniz :)
  • Kıymayı geniş bir tavada alıp sıvıyağda kavuruyoruz, soğanı da ekleyip beraber kavuruyoruz. Soğan da iyice kavrulduktan sonra salçayı ekleyip tekrar kavuruyoruz. 
  • Ispanakları elimizle veya bir bıçak yardımıyla iri parçalara bölüyoruz. 
  • Ispanakların hepsini bir anda koymamakta fayda var, ıspanak piştikçe küçüleceği için karıştırırken kolaylık olması açısından azar azar ekleyip, diğer malzemelerle iyice karıştırıp, ıspanak bitene kadar gerektikçe tekrar eklemek gerekiyor. 
  • Ispanakların tamamını ekledikten sonra iyice karıştırıyoruz ve bir kaç dakika daha kavuruyoruz. 
  • Bulguru yıkayıp üzerine serpiyoruz ve üzerine çıkacak kadar sıcak su ekliyoruz. 
  • Baharatları atıp karıştırıyoruz ve kapağı kapalı şekilde bulgurlar pişene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. 
  • Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder