11 Ocak 2014

Kremalı Patates

Et veya tavuk yemeklerinin yanına tamamlayıcı, ara sıcak olarak veya gün içerisinde atıştırmalık yapabileceğiniz, nefis bir tat :)


     Malzemeler;
  • 3-4 adet orta boy patates
  • 2 kutu krema (Patatesler küçükse 1 kutu da yeterli gelebilir)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
     Hazırlanışı;
  • Patateslerin kabuklarını soyup yıkıyoruz. Çok ince olmayacak şekilde halka halka doğruyoruz. Borcama koyup üzerine tuz ve karabiber serpiyoruz. 
  • Baharatları iyice yediriyoruz ve uçları birbirinin üstüne binecek şekilde diziyoruz. 
  • Üzerine kremayı döküyoruz.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 30-40 dakika) pişiriyoruz. 
  • Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder