22 Ocak 2014

Körili Tavuk

Hazırlaması ve pişirmesi son derece pratik, oldukça da lezzetli..


     Malzemeler;

  • 4 adet kemiksiz tavuk kalça (veya tavuk göğüs)
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Süt
  • Tuz
  • Sıvıyağ

     Hazırlanışı;

  • Tavukları yıkayıp uzun ince şeritler halinde doğruyoruz. 
  • Bir kaba koyup üzerine çıkacak kadar süt ekliyoruz. Baharatları ve tuzu da ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine streç film veya temiz bir poşet geçiriyoruz ve buzdolabında bir süre (1-2 saat) bekletiyoruz. 


  • Pişirmeden önce etleri sütten ayırıyoruz (çok süzmeden). Teflon tavada kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz. 
  • Biraz piştikten sonra sıvıyağ ekleyip kavuruyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder