4 Ocak 2014

Çerkez Tavuğu

Çok pratik bir şekilde hazırlanan çerkez tavuğu tarifi Annem'den :)


     Malzemeler;
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 3 dilim tost ekmeği (veya bayat ekmek içi)
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Tavuk suyu
  • Tuz
     Üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz biber
     Hazırlanışı;
  • Tavukları yıkayıp daha hızlı pişmesi için 3-4 parçaya bölüyoruz. Orta boy bir tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su ekliyoruz. Tavukları haşlarken içerisine küçük boy kabukları soyulmuş bütün bir soğan, 1-2 adet defne yaprağı ve 3-5 adet tane karabiber eklerseniz çok daha lezzetli bir tavuk - tavuk suyu elde etmiş olursunuz. 
  • Önce tost ekmeklerini rondodan geçiriyoruz. Daha sonra haşlanan tavukları, sarımsak, ceviz ve tuzu ekleyip tüm malzeme homojen olana kadar rondodan geçiriyoruz. 
  • Mayonez ve yoğurdu ekleyip kaşıkla iyice karıştırıyoruz. Kıvamını ayarlamak için tavuk suyu ekliyoruz.
  • Çerkez tavuğunu servis tabağına koyuyoruz. Servis yapmadan hemen önce, tereyağını eritip toz biberle 1-2 dakika kaynatıyoruz. Çerkez tavuğunun üzerinde gezdiriyoruz. 
  • Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder