14 Aralık 2013

Tekirdağ Köftesi

Çok lezzetli, çok pratik bu köfte tarifi Hayat Cafe Tarifleri'nden..

     Malzemeler;
  • 500 gr dana kıyma
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
     Kızartmak için;
  • Sıvıyağ
     Hazırlanışı;
  • Soğanı rendeliyoruz, sarımsakları eziyoruz ve tüm malzemeyi ekleyip karıştırıyoruz. 
  • Çok iyi bir şekilde yoğurup köftelerin özdeşleşmesini sağlıyoruz. Kıvamı çok katı değilse daha fazla irmik veya un eklemeyin. Kıvamı bekledikçe daha da katı olacaktır. Streç film ile üzerini kapatıp buzdolabında en az 12 saat bekletiyoruz. Bu köfteyi bekletmek çok önemlidir çünkü içerisindeki irmiğin şişmesi gerekir. 
  • Köfteleri pişirmeden önce dolaptan çıkarıp tekrar yoğuruyoruz, parmak büyüklüğünde şekil veriyoruz.
  • Yağı iyice kızdırıyoruz ancak köftelerin dışı hemen kızaracağı için çok yüksek ateşte pişirmiyoruz, orta ateşte her tarafı kızarana kadar pişiriyoruz. 
  • Köfteler piştikten sonra fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine koyuyoruz. Makarna ve salata eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder