11 Aralık 2013

Tarçınlı Kandil Simidi

Tesadüfen görüp de yaptığım bu kurabiyeler favorim oldu diyebilirim. Hem çok sevimli, hem de çok lezzetli. Üstelik pişirirken tüm ev mis gibi tarçın kokuyor :) Oktay Usta'nın tariflerinden..


     Malzemeler;
  • 125 gr margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4,5-5 su bardağı)
     Hazırlanışı;
  • Bir kaba un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri koyup karıştırıyoruz.
  • Yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu ekliyoruz, kulak memesi kıvamında bir hamur olana kadar yoğuruyoruz. 
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye simit şeklinde küçük halkalar yaparak aralıklı olarak diziyoruz. 
  • Bu ölçüden 2 tepsiye yakın çıkıyor, ilk önce tüketemeyiz diye düşündüm ancak 4-5 günde tamamı bitmişti. Daha sonra da aynı ölçüde yapmaya devam ettim :) Dilerseniz yarım ölçü de yapabilirsiniz.
  • 175 derece ısınmış fırında 15 dakika pişiriyoruz. 
  • Bir kaç dakika bekledikten sonra üzerine bol miktarda pudra şekeri serpiyoruz. 
  • Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder