5 Aralık 2013

Patlıcan Türlü

Patlıcan yemeklerini sevmeye başlıyorum :) Özellikle de yanına başka sebzeler gelince daha bir lezzetli oluyor.. Yine pratik bir tarifle, patlıcan türlü..

     
     Malzemeler;
  • 200 gr dana kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • 2-3 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet patates (büyükse 1 adet)
  • 2 adet domates
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
      Hazırlanışı;
  • Patlıcanları alacalı şekilde soyuyoruz, yıkayıp küp küp doğruyoruz. Tuzlu suda bir süre bekletiyoruz. 
  • Bu sırada kuşbaşı etleri üstüne çıkmayacak kadar su koyup haşlıyoruz. Yumuşayınca da sıvıyağ ekleyip kavuruyoruz. Böylece etler daha lezzetli ve daha yumuşak olacaktır. Soğanları yemeklik doğrayıp etlerle beraber kavurmaya devam ediyoruz. Biberleri de yemeklik doğrayıp ekliyoruz. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayıp küp küp doğruyoruz ve patlıcanlarla beraber yemeğe ekleyip kavurmaya 10 dakika daha devam ediyoruz. 

  • Salçayı ekleyip karıştırıyoruz. Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğruyoruz ve yemeğe ekliyoruz. Baharatları ekliyoruz ve üzerine çıkacak kadar su koyuyoruz. Önce orta ateşte, kaynamaya başladıktan sonra da kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder