9 Aralık 2013

Patatesli Pirinç Çorbası

Özellikle salçalı-domatesli yemeklerin yanına içinde salça olmayan çorbalar yapmayı tercih ediyorum. Bu çorba da öyle zamanlarda yaptığım ve çok lezzetli olduğunu düşündüğüm alternatiflerden birisidir, tarifi Annem'den :)


     
     Malzemeler;
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • ½ çay bardağı kırmızı mercimek
  • ½ çay bardağı pirinç
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz 
     Hazırlanışı;
  • Patateslerin kabuklarını soyup yıkıyoruz ve küp küp doğruyoruz. Soğanı da soyup yıkayıp ince kıyıyoruz. Mercimek ve pirinci de yıkıyoruz ve hepsini tencereye koyuyoruz. 
  • Üzerine çıkacak kadar su ekleyip orta ateşte kaynayana kadar, kaynadıktan sonra da kısık ateşte pişiriyoruz. 
  • Pişmeye yakın tuzunu, karabiberini ve çorbaya esas lezzeti katan kimyonu ekliyoruz. Patatesler eziliyorsa çorba pişmiştir. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder