17 Aralık 2013

Fırında Somon

Etin her türlüsünü seviyorum ancak balığın yeri bende farklıdır. Balık çeşitliliği ve her balık türü için farklı pişirme teknikleriyle farklı tatlar yakalamak mümkündür. Yağlı balıkları ızgara veya fırında pişirerek, yağsız-az yağlı balıkları ise kızartarak lezzet bütünlüğü sağlayabiliriz. Fırında Somon tarifi Annem'den :)

     Malzemeler;
  • 800 gr Somon dilim (Kişi başı 200 gr)
  • 4 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 diş sarımsak
     Hazırlanışı;
  • Somon dilimlerini güzelce yıkıyoruz, geniş bir kaba koyuyoruz. Üzerine doğradığımız sarımsağı, baharatları ve defne yaprağını ekliyoruz ve tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Somon balığı çok yağlı bir balıktır. O nedenle yağ eklemenize gerek yoktur.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz, kapta kalan sosu da paylaştırıyoruz. 
  • 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Pişirme süresi tamamen damak tadınıza bağlıdır. Eşim ve ben çok pişmiş, kızarmış seviyoruz, o nedenle yaklaşık 30 dakika pişiriyorum. Afiyet olsun :) 

2 yorum:

  1. Somana limon ve portakal yakıştırdığım en güzel ikili. Ellerinize sağlık :) Bu arada buda benim blog adresim :) http://mutfaktakisen.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) gerçekten ayrılmaz bir ikili :)

      Sil