1 Kasım 2013

Yayla Çorbası

Yaz - kış severek içilen bir çorba.. Tarif Annem'den :)


      Malzemeler;
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı un
  • tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
      Hazırlanışı;
  • Pirinci yıkayıp tencereye alıyoruz. Üstüne çıkana kadar su ekleyip yumuşayana kadar pirinci haşlıyoruz. Haşlanan pirince sıcak su ekliyoruz ve kaynamasını bekliyoruz.
  • Eğer 3-4 yemek kaşığı kalan pilavınız varsa pirinç yerine kullanabilirsiniz. Bu aşamada pirinci haşlamaya gerek yoktur. Pilavı tencereye alıp üzerine su ekleyip kaynamasını bekliyoruz.
  • Ayrı bir kapta yumurta sarısı, un ve yoğurdu homojen olana kadar karıştırıyoruz. Çorbanın suyu kaynayınca suyundan azar azar ve yumurtanın pişmemesi için sürekli karıştırarak terbiyeye ekliyoruz. 
  • Terbiyeyi tel süzgeç yardımıyla azar azar ve karıştırarak çorbamıza ekliyoruz. Tel süzgeç kullandığımız için yumurta sarısının kenarındaki yumurta akı çorbamıza karışmamış olacaktır. Kaynadıktan sonra tuzunu atıp ocağı kapatıyoruz. 
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritip naneyi ekliyoruz. Bir kaç dakika kızdırıp çorbaya ekliyoruz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder