29 Kasım 2013

Pudingli Muffin

Hem yapması çok kolay, hem servisi pratik bu minik kekleri ben çok sevdim. Tarifi "Mutfak Sırları"ndan :)


     Malzemeler;
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1-2 parmak az şeker
  • 1/2 su bardağı kadar erimiş margarin (100 gr)
  • 1/2 su bardağından biraz fazla süt
  • 1 paket kakaolu puding (toz halinde)
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
     Süslemek için;
  • Damla Çikolata
  • Toz Fındık
     Hazırlanışı;
  • Yumurtaları ve şekeri önce düşük sonra yüksek devirde şeker eriyene kadar çırpıyoruz. Süt ve eriyip oda ısısına gelen margarini ekliyoruz ve düşük devirde çırpıyoruz. Unu ve toz pudingi de ekleyip bu aşamadan itibaren çırpma teliyle malzemeleri yavaşça karıştırıyoruz. En son kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip 1 dakika daha karıştırıyoruz. 
  • Muffin kalıbı olarak silikon veya teflon kalıp kullanabilirsiniz. Teflon kullanacaksanız içlerine kağıt kek kalıpları koymalısınız. 
  • Hamuru muffin kalıplarına paylaştırıyoruz. Kalıplarda 1-2 cm kadar kabarma payı için boşluk bırakıyoruz.
  • Üzerine damla çikolata veya toz fındık serpiyoruz. 
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz. Kürdan batırarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz (Kürdan ıslaksa bir kaç dakika daha pişirin). Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder