27 Kasım 2013

Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna

Restoranlarda aradığım kıvamı, tadı bulamayınca evde yapmaya karar verdiğin nefis bir tarif :)


     Malzemeler;
  • 2 adet tavuk göğüs
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak 
  • 8-10 adet mantar
  • 1 kutu krema
  • Kaşar peyniri rendesi
  • İsteğe göre makarna çeşidi
  • 1/2 tablet tavuk bulyon (isteğe bağlı)
  • 1 paket dilediğiniz çeşit Makarna
     Hazırlanışı;
  • Tavuk etlerini yıkayıp küp küp doğruyoruz. 1 diş sarımsağı da çok ince kıyıyoruz. Tereyağı teflon tavaya koyuyoruz, eriyince sarımsakları ekleyip bir kaç dakika kavuruyoruz. Ardından hemen tavukları ekleyip karıştırıyoruz. Önce kısık ateşte, daha sonra orta ateşte suyunu çekip kavrulana kadar pişiriyoruz. 

  • Mantar seçerken alt kısmında aralık olmamasına ve yumuşak olmamasına dikkat etmeliyiz.

  • Mantarların kabuklarını soyuyoruz. Eğer hemen kullanmayacaksanız doğramadan önce limonlu suda bekletirseniz kararma yapmayacaktır.

  • Mantarları ince ince doğrayıp ayrı bir tavada sıvıyağla pişiriyoruz. 
  • Mantarlar piştikten sonra tavuklara ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine kremanın tamamını döküyoruz ve karıştırıyoruz. Tavuk bulyon kullanımına karşıyım ancak lezzeti ancak bununla yakalayabiliyorum. Dilerseniz yerine tuz kullanabilirsiniz. Kıvamı hafif katılaşana kadar pişiriyoruz. 
  • Bu sırada makarnayı haşlayıp süzüyoruz. Dilediğiniz makarnayı kullanabilirsiniz, ben Barilla'nın "Farfalle Tonde Fiyonk" isimli makarnasını kullandım. Ancak "Tagliatelle" türü makarna ile denemenizi tavsiye ederim. 
  • Makarna üzerine tavuklu mantarlı sostan koyuyoruz, en üste de kaşar rendesi koyarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder