19 Kasım 2013

Karnabahar Kızartması

Karnabaharın yemeğinden daha da çok sevdiğim kızartmasının tarifi Annem'den :)


     Malzemeler;
  • 1/2 adet karnabahar
  • 1 adet yumurta
  • Un
  • Tuz, karabiber
     Hazırlanışı;
  • Karnabaharı çiçek çiçek ayırıp haşlıyoruz. Ayrı bir kapta yumurtayı çırpıyoruz, tuz ve karabiber ekliyoruz. Krep hamuru kıvamında olacak şekilde bir miktar un ekliyoruz. Haşlanan karnabaharları karışıma bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
  • Kızartma işleminden sonra fazla yağını alsın diye havlu kağıt serdiğimiz bir kaba alıyoruz. 
  • Üzerine veya yanına yoğurt, sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder