28 Kasım 2013

Havuç Tarator

Aslında herkesin bildiği bir tarif ama bloğumda bu tarife de yer vermek istedim :) Çok lezzetli ve pratik..


     Malzemeler;
  • 2 adet havuç
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1-1,5 su bardağı yoğurt
     Hazırlanışı;
  • Havuçların kabuklarını temizleyip yıkıyoruz. Rendenin iri kısmıyla rendeliyoruz.
  • Tercihen teflon tavada sıvıyağda havuçlar yumuşayıncaya kadar soteliyoruz. 
  • Sarımsakları rendeliyoruz ve yoğurtla karıştırıyoruz. Havuçlar biraz soğuduktan sonra (5-10 dakika) yoğurtla karıştırıyoruz. Servisten önce biraz buzdolabında dinlendirirseniz daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder