8 Kasım 2013

Fırında Patlıcan Yemeği

Herkesin kolaylıkla yapabileceği ve patlıcan sevmeyen biri olarak benim bile iştahla yediğim bir yemek :)


    Malzemeler;
  • 200 gr kuşbaşı et 
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 2 adet domates
  • 1 adet çarliston biber
  • Salça
  • Kızartmak için sıvıyağ
    Hazırlanışı;
  • Kuşbaşı etleri bir tavaya alıp üzerine çıkana kadar su koyuyoruz. Suyunu çekip yumuşayana kadar su ekleyerek haşlıyoruz. Daha sonra çok az sıvıyağ ile kavuruyoruz. 
  • Patlıcanları yıkayıp alacalı şekilde soyuyoruz. Parmak şeklinde doğruyoruz, tuzlu suda bekletiyoruz. Patatesleri soyup yıkayıp parmak şeklinde çok ince olmayacak şekilde doğruyoruz. Biberleri de iri iri doğruyoruz. Tavada yağı kızdırıp patlıcanları, patatesleri, biberi sırayla kızartıyoruz. 5-6 dakika kızarttıktan sonra havlu peçeteye alıyoruz. 
  • Orta boy borcamın en alt katına patlıcanları diziyoruz. 
  • Patlıcanların üzerine patatesleri ve kuşbaşı etleri diziyoruz.



  • Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğruyoruz. Tavada az sıvıyağ ile kavuruyoruz. En üste domates ve biberleri koyuyoruz.


      • Bir kasede salçayı sulandırıp her yerine gelecek şekilde gezdiriyoruz. Üzerine çıkana kadar salçalı su koyarsak daha lezzetli olur.
      • 180 derece ısınmış fırında hafif kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Tüm malzemeler zaten piştiği için süreyi istediğiniz kadar uzatıp kısaltabilirsiniz. Servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt koyabilirsiniz. Afiyet olsun :)


        2 yorum:

        1. Güzel yemekmiş ama soğan yokmu patlıcanlı soğan çok yakısıyor

          YanıtlaSil
          Yanıtlar
          1. Yemek kızartmalardan oluştuğu için soğan koymayı düşünmedim, eğer isterseniz soğanları halka halka doğrayıp üzerine dizerek fırına verebilirsiniz :)

            Sil