8 Kasım 2013

Ev Yoğurdu

Aslında yediklerime çok dikkat ettiğimi söyleyemem ancak market ürünlerinin içindeki katkı maddeleriyle ilgili okuduklarımın, duyduklarımın sonucu olarak sağlıklı ve katkısız ev yoğurdu yapmanın vaktinin geldiğini düşündüm :) Tarif Annem'den..


     Malzemeler;
  • 1 lt süt 
  • 2-3 kaşık yoğurt
     Hazırlanışı;
  • Sütü bir tencereye alıp kaynatıyoruz. Pastörize süt ise çok fazla kaynatmaya gerek yoktur. Daha sonra sütün tamamını yoğurt mayalayacağınız kapaklı bir kaba koyuyoruz. 
  • Sütü mayalandıracağımız an çok önemlidir. Süt çok sıcak ise yoğurt ekşi olur. Çok soğuk ise mayalanmaz. Bunu anlamak için, serçe parmağımızı süte daldırıyoruz, süt soğuk olmayacak ancak dayanabildiğimiz kadar sıcak olacak. Bir kasede sulandırdığımız eski yoğurdu süte ekleyip yavaşça karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp havlu, masa örtüsü, ne bulabiliyorsak güzelce sarıyoruz ve mayalanana kadar yaklaşık 4-5 saat yerinden oynatmıyoruz. 
  • Mayalanma süresi geçtikten sonra 5 dakika oda sıcaklığında kapağı açık şekilde bekletip, sonra kapağını kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz ve 1 gece dinlendiriyoruz. Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder