10 Kasım 2013

Etli Karnabahar Yemeği

Çocukluğumdan beri severek yediğim karnabahar yemeğinin tarifi Annem'den :)


     Malzemeler;
  • 150-200 gr dana kıyma
  • 1 küçük boy karnabahar (veya 1/2 büyük boy karnabahar)
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 çay kaşığı limon suyu
     Hazırlanışı;
  • Karnabaharları çiçek olarak ayırıp yıkıyoruz ve yumuşayana kadar haşlıyoruz. Haşlarken bir miktar tuz atıyoruz. 
  • Ayrı bir tencerede kıymayı kavuruyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya ekleyip kavuruyoruz. Soğan da kavrulduktan sonra salçayı ekleyip kavuruyoruz. Kavurma işlemi bittikten sonra karnabaharları en üste diziyoruz ve karıştırmadan üzerine çıkmayacak kadar su ekliyoruz. 
  • Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte kapağı yarı açık şekilde pişiriyoruz. Bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırıp yemeğin suyundan bir miktar alıp karıştırıyoruz. Karnabaharlar piştikten sonra terbiyesini süzgeç yardımıyla yemeğe yavaş yavaş ekliyoruz.
  • Tuz, karabiber ekleyip bir kaç dakika daha pişirip altını kapatıyoruz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder